Webbkurs i Design Thinking - med lärarledda webinarer

Nu med helt nytt material om den kreativa processen och kreativt självförtroende!

Det här är en 6-veckorskurs i Design Thinking där du får möjlighet att lösa ett för dig angeläget problem. Du kanske behöver utveckla dina produkter eller tjänster, hitta nya affärsmöjligheter, förbättra ryktet hos dina kunder eller lösa komplexa samhällsproblem. Kanske har du redan hört talas om Design Thinking eller läst mycket om metoden, men aldrig fått möjligheten att praktisera den. Här får du det!

Målsättningen är att du efter kursen kan applicera designverktygen (exempelvis observation, intervju, kundresa, personas) i din verksamhet och därmed bli mer kundcenterad och innovativ i ditt tänkande/görande. Du lär dig ett ramverk för att kunna använda designprocessen och dessutom hur du fogar in verktyg i processen som är lämpliga för just ditt projekt.

Nytt i kursen är modellen "dykresan" som handlar om kreativt självförtroende. Här får du en praktisk guide om den kreativa processen och hur du kan stärka ditt kreativa mod.

Den pedagogiska röda tråden är utformad efter hur vår hjärna lär sig allra bäst; genom bilder, berättelser, övningar och verklighetsnära exempel. Genom att följa kursens fiktiva deltagare Stefan blir det enklare för dig att förstå designprocessen och hur verktygen kan användas. Du följer Stefans reflektioner och får konkreta exempel på hur han löser uppdragen.

FÖR VEM?: Kursen riktar sig till dig som är intresserad av innovation, affärsutveckling och kreativ problemlösning. Du kan genomföra kursen på egen hand eller gå den tillsammans med kollegor.

UPPLÄGG: Kursen är upplagd på ett pedagogiskt vis med kursmaterial på webben (videor och text). Vid sidan av att du tar del av materialet arbetar du med ett eget case, påhittat eller verkligt. På så sätt lär du dig att praktiskt använda metoden. Det ingår tre webinarier i kursen. Där har du som deltagare möjlighet att ställa frågor samt diskutera varandras case. Det finns även ett forum på kursplattformen där du kan kommunicera med andra kursdeltagare och med kursläraren.

DATUM: Kursen öppnar 16 maj och stänger 20 juni. Webinar 16 maj, 23 maj och 13 juni, samtliga tillfällen kl. 19.00-20.00

VÅR-PRIS: 2995 kr exkl. moms (3744 inkl. moms).

ANMÄLAN: Klicka här för att komma till anmälningsformulär.

FRÅGOR? Kontakta Creosa. Mejl: [email protected]


Jag vill tacka dig för en jättebra kurs, och med dig som ledare för denna. Det märks att du har arbetat länge med dessa frågor och har både i materialet på plattformen och i dina presentationer och svar varit väldigt, både tydlig och inspirerande. Jätteroligt att få tagit del av detta!

- Carl Baxelius, enhetschef, Migrationsverket


Jag tycker det har varit en mycket givande kurs, intressant att följa de andra kursdeltagarnas olika projekt. Tack så mycket för roliga och intressanta veckor!

- Jennie Reponen


Tack för en mycket intressant och givande kurs! Både kursmaterialet och webbinarierna har varit utmärkta. Jag kommer bära med mig denna kunskap till alla möjliga projekt och situationer i livet!

- Elina Benson

Kursöversikt


  Webinar 1
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du har anmält dig
  Webinar 2
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du har anmält dig
  Webinar 3
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du har anmält dig
  SUMMERING, SLUTRAPPORT OCH AVSLUT
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du har anmält dig

Tack så jättemycket för kursen med allt fantastiskt innehåll och en roliga uppgift. Har tyckt det varit otroligt kul och framför allt väldigt inspirerande!

- Daniel Modig


Tack för en mycket bra och smidig kurs. Jag kommer att ha stor användning av detta i mitt arbete framöver.

- Camilla Schough, Product Development Engineer, ELEIKO GROUP AB
Din lärare


Helena Frisk
Helena Frisk

Jag heter Helena Frisk och är din lärare och coach under kursen. Jag har varit utbildningskonsult i Design Thinking sedan 2014 och har hjälpt både privata företag och offentliga organisationer att bli mer kundcentrerade och innovativa.

Jag har en bakgrund inom teatern, magisterexamen i litteratur och estetik plus studier i innovation, entreprenörskap och Design Thinking. Min metodik och pedagogik bygger på tanken om att hjärnan lär sig allra bäst då den har roligt. Därför är det viktigt att skapa en lärandemiljö som bygger på det visuella tänkandet, på inspiration och lusten att lära. Ofta förmedlar jag kunskap med hjälp av stories från populärkulturen och case från fältet. Detta konkretiserar designverktygen och gör det lättare att applicera dem. Ambitionen är att göra det abstrakta till konkret erfarenhet, väcka lusten och inspirationen att utforska och visa hur kreativiteten kan användas på ett mer strategiskt och medvetet sätt. Hoppas vi ses! :)


Vill du veta mer om Design Thinking?

På Creosas hemsida finns en kortfattad genomgång av metoden och här kan du läsa mer om de olika faserna i processen. Gå in här för att läsa mer.

Funderar du på hur Design Thinking kan användas? Här följer några exempel:

  • En tjänsteleverantör kan kartlägga den så kallade kundresan och förbättra kundens upplevelser av den aktuella tjänsten.
  • En vård- och omsorgsgivare kan med hjälp av Design Thinking skapa rutiner och lösningar med utgångspunkt i brukarens eller patienten verklighet. Även här fungerar kundresan utmärkt som verktyg för att upptäcka brister.
  • En entreprenör kan affärsutveckla med kundupplevelsen i centrum. Du går från att vara produkt- eller tjänsteorienterad till att bli kundorienterad.
  • En intraprenör kan ta fram nya produkter, utveckla befintliga eller stärka den egna innovationskulturen genom att leda workshops med Design Thinking.
  • En projektledare eller medarbetare kan, utifrån nya insikter när det gäller användarcentrerad innovation, hitta nya sätt att lösa interna problem inom exempelvis arbetsrutiner, logistik eller kommunikation.
  • En marknadsförare får verktyg för att lättare förstå kundens behov och upplevelser.


Återkommande frågor


Vad händer om jag inte hinner göra färdigt kursen på 6 veckor?
Du kan alltid ladda ner kursboken och uppdragsbeskrivningarna och göra klar de delar du inte hinner efter kursslut.
Vad händer om jag är missnöjd med kursen?
Vi vill självklart skapa en sådan bra kunskapsupplevelse som möjligt, så om du inte är nöjd kontakta oss. Enligt vår policy har du 14 dagar att ångra ditt köp och få pengarna tillbaka.
Jag vill gå kursen tillsammans med min kollega. Går det?
Javisst, det går jättebra! Ni kan vara flera stycken som går kursen tillsammans och arbetar i ett team.
Får jag ett kursintyg efter att jag gått kursen?
Du får ett kursintyg när du genomfört kursens olika delar (genom avstämningar i forumet) och skickat in din slutrapport. I slutrapporten redovisar du dina uppdrag och att du förstått delarna i processen.

Klicka här för att anmäla dig till kursen!