Frågor och svar

Här har jag samlat några av de frågor som ofta brukar uppkomma. Jag försöker redan nu räta ut så många frågetecken som möjligt, men tycker du ändå inte att du har fått svar på något du går och funderar på, tveka inte att kontakta mig. Mejla [email protected] så återkommer jag inom 24 timmar.


Hur lång är kursen?

Svar: Du har tillgång till kursen i 3 månader från inköpsdatum. Under den tiden kan du gå igenom lektionerna, göra övningarna och uppdragen samt skriva i forumet. Vill vill du ha ditt kursintyg måste du skicka in det inom ramen för dessa tre månader.


Men om jag inte hinner göra klart kursen under 3 månader?

Svar: Under kursperiodens 3 månader har du tillgång till det material som ligger på plattformen och vill du ladda ner allt material och göra uppdragen efter kursens slut är du helt fri att göra det. Det betyder att du kan slutföra kursen utan att ha tillgång till plattformen. Däremot, vill du ha feedback och coachning från mig, sker det endast inom ramen för kursens 3 månader.


När får jag tillgång till kursens olika lektioner?

Svar: Kursen öppnar i sin helhet när du betalt din kursavgift.


Vilken teknik behövs?

Svar: Du behöver en dator, det är allt. Det är förstås bra att kunna fota av din process som dokumentation, så en mobilkamera kan vara användbar. Den kan också vara användbar om du vill spela in dina intervjuer som ingår i uppdrag 2.


Övrigt material?

Svar: Du behöver material för att kunna bygga en enklare prototyp av din slutidé. Exempelvis kan det vara papper i olika färger, sax, tejp, piprensare, tuschpennor, klister, äggkartong, legobitar (du behöver inte allt men några av dessa grejer). Det är bra att även ha tillgång till post it-lappar.


Hur mycket tid behöver jag lägga på kursen?

Svar: Det beror helt på dig själv. I introduktionen till varje lektion anger jag en ungefärlig tid som lektionen tar, men vill du fördjupa dig i materialet och alla referenser tar det förmodligen längre tid. Även uppdragen gör du så omfattade som du själv vill. Mellan tummen och pekfingret så skulle jag kunna säga att varje lektion tar mellan 3,5 - 5 timmar. Hela kursen tar ca 20-30 timmar.


Hur ska jag utforma slutrapporten för att få kursintyget?

Svar: Du utformar den precis som du vill. Skriva, fota och berätta. Det viktiga är att du visar din process och vad du kommit fram till. Hur bra och innovativ din lösning är inte alls viktigt, utan det är kunskapsprocessen som står i centrum. Jag vill se hur du har applicerat verktygen och manövrerat processen. Du hittar en beskrivning av kursrapporten i "Summering" allra sist i kursen.


Kan jag använda kursens verktygsblad i min egen verksamhet efter kursen?

Svar: Självklart! Skriv ut dem och använd dem hur mycket du vill!


Kan jag genomföra kursen tillsammans med andra?

Svar: Det går jättebra! Men kursintyget kommer att vara ställt till den som köpt kursen.


Om jag absolut inte förstår något - vad gör jag då?

Svar: Melja till [email protected] så får du svar inom 24 timmar.