Om kursens praktiska arbete och slutrapporten

Under kursens gång kommer du att få arbeta praktiskt med Design Thinking och ta fram en lösning på ett för dig aktuellt problem. Det betyder att du direkt omsätter de teoretiska kunskaperna till praktisk erfarenhet. Du tänker och gör, för att tänka djupare och kunna göra bättre.


DU GÅR IGENOM HELA DESIGNPROCESSEN

Kursen är utformad så att du praktiskt går igenom hela Design Thinking-processen fas för fas. Du utgår från ett problem som du själv väljer och i slutet av kursen har du skapat en innovativ lösning på problemet. Varje lektion innehåller uppdrag som leder dig djupare in i processen och du får göra olika typer av övningar som tränar ditt kreativa tänkande (designgym).

Här ser du en översikt över både designprocessen och de verktyg du kommer att få lära dig. Alla verktyg finns beskriven i den handbok som finns att ladda ner. I boken får du stöd och anvisningar hur du lägger upp din process samt håller styrfart mot en slutlig lösning.VÄLJ ETT VERKLIGT ELLER FIKTIVT PROBLEM

Du kanske redan nu har ett problem som du skulle vilja arbeta med? Men har du inte det så bara lugn! Du kommer att få anvisningar om hur du hittar ett problem i och med det första uppdraget i lektion 1. Du kan välja om du vill göra alla uppdragen ensam eller om du vill arbeta tillsammans med andra (kollegor, kompisar eller familjemedlemmar) i en mindre grupp.


SLUTRAPPORTEN

När du har gjort alla uppdrag sammanställer du det hela i en slutrapport och mejlar den till [email protected]. Det är bara slutrapporten som är obligatorisk (om du vill ha ditt kursintyg). Du får personlig feedback på ditt arbete och tips på hur du kan gå vidare för att ytterligare vässa dina färdigheter som designtänkare. Samarbetar ni i ett team är det den som har köpt kursen som får kursintyget.

Du är helt fri att utforma din rapport precis som du vill. Du har ett formulär allra sist i kursen ("Summering") där det står angivet det som ska vara med. Använd gärna bilder, berättelser, skisser, ja du väljer själv.