Frågor och svar

Här har jag samlat frågor som kanske redan nu kan uppkomma. Har du några ytterligare frågor skriv ett meddelande i formuläret längst ner på sidan. Jag återkommer snabbt med svar.


Hur lång är kursen?

Svar: Kursen är öppen sammanlagt 3 månader. Under den tiden kan du gå igenom lektionerna, göra övningarna och uppdragen. Vill vill du ha ditt kursintyg måste du skicka in din slutrapport inom ramen för kursen.


Men om jag inte hinner göra klart kursen under dessa veckor?

Svar: Under kursperioden har du tillgång till materialet som ligger på plattformen. Vill du ladda ner allt material och göra uppdragen efter kursens slut är du helt fri att göra det. Det betyder att du kan slutföra kursen utan att ha tillgång till plattformen.


Vilken teknik behövs?

Svar: Du behöver tillgång till internet via dator, surfplatta eller smartphone. Den digitala utrustning eller enhet du använder bör ha mikrofon och kamera för att du aktivt kunna deltaga i webinarierna.


Övrigt material?

Du behöver material för att kunna bygga en enklare prototyp av din slutidé. Exempelvis kan det vara papper i olika färger, sax, tejp, piprensare, tuschpennor, klister, äggkartong, legobitar (du behöver inte allt men några av dessa grejer). Det är bra att även ha tillgång till post it-lappar.


Hur mycket tid behöver jag lägga på kursen?

Svar: Det beror helt på dig själv. I introduktionen till varje lektion anger jag en ungefärlig tid som lektionen tar, men vill du fördjupa dig i materialet och alla referenser tar det förmodligen längre tid. Även uppdragen gör du så omfattade som du själv vill. Mellan tummen och pekfingret så skulle jag kunna säga att varje lektion tar mellan 3,5 - 5 timmar.


Hur ska jag utforma slutrapporten för att få kursintyget?

Svar: Du utformar den precis som du vill. Skriv, fota och berätta. Det viktiga är att du visar vad du har gjort och vad du kommit fram till. Hur bra eller kreativ din lösning är har egentligen ingen betydelse. Det jag vill se är hur du har applicerat verktygen och manövrerat Design Thinking-processen. Du hittar en beskrivning av kursrapporten i "Summering" allra sist i kursen.


Kan jag använda kursens verktygsblad i min egen verksamhet efter kursen?

Svar: Självklart! Skriv ut dem och använd dem hur mycket du vill!


Om jag absolut inte förstår något - vad gör jag då?

Svar: Melja [email protected] så får du svar inom 24 timmar.

Gör färdigt och fortsätt  
Discussion

0 kommentarer